събота, 4 май 2024 г.

Първият туит е продаден за 2,9 млн. долара

Компанията за криптовалута Bridge Oracle е притежавана от Сина Естави, който купи първия туит.

Първият туит в света, пуснат през 2006 г. от основателя на социалната платформа Джак Дорси, е продаден на собственика на базирана в Малайзия компания за криптовалута за 2,9 млн. долара.

Сина Естави, който купи туита, защити инвестицията си като я сравни с Мона Лиза на Леонардо. „Това е парче от човешката история под формата на цифров актив. Кой знае каква ще бъде цената на първия туит в човешката история след 50 години“, каза той.

Туитът на Джак Дорси, в който се казва „просто настройвам моя twttr“, беше публикуван за първи път на 21 март 2006 г. и беше пуснат на търг за благотворителната организация „Дайте директно на Африка“. Естави, главен изпълнителен директор на компанията за криптовалута Bridge Oracle, купи туита, използвайки етер, съперничеща валута на биткойн. Той се продава като незаменим знак (NFT), уникален цифров сертификат, който посочва кой притежава снимка, видео или друга форма на онлайн медия. NFT станаха изключително популярни тази година, като скъпи цифрови произведения на изкуството също се продават по този начин.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html