събота, 4 май 2024 г.

Стоичков: Кройф щеше да избере Мбапе пред Халанд

Христо Стоичков също даде своето мнение относно най-актуалните млади звезди в световния футбол – Ерлинг Халанд и Килиан Мбапе. Двамата непрестанно са спрягани за трансфери в най-големите грандове в Европа. „С две или три нови попълнения „Барселона“ може да направи много боеспособен тим. Имат нужда от ляв бек, а аз бих привлякъл Алаба, защото той може да играе на три различни позиции и се справя много добре на всички тях. А след това бих купил Халанд или Мбапе”, коментира Камата.
„Мисля, че в системата на „Барселона“ Халанд би бил по-ефективен. Ако треньор на този отбор бе Йохан Кройф, би взел Мбапе на първо място. Тогава нямаше да има чист №9, а в предни позиции щяха да играят Дембеле, Мбапе и Меси”, каза още той.
Мбапе и Халанд се намират в страхотна форма през сезона. Французинът има на сметката си до този момент 28 гола в 35 мача за ПСЖ, докато Халанд е вкарал забележителните 31 гола в 30 мача през кампанията с екипа на „Борусия“ (Дортмунд).

Легендата на българския футбол коментира и жребия за 1/4-финалите в Шампионската лига. „Страхотен жребий! Повторение на финала, но пак „Байерн“ е фаворит! „Сити“ да внимава с Халанд и Дортмунд! Мадрид и „Ливърпул“ – мисията е възможна и за двата!, написа Ицо в профила си във Фейсбук.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html