събота, 4 май 2024 г.

„Славия“ пак наказа „Левски“

„Славия“ победи Левски с 2:1 на стадиона в „Овча купел“ и спря „сините“ на 1/4-финал за Купата на България. Това е четвърта поредна победа на „белите“ над градския противник в най-старото столично дерби. „Сините“ не са отстранявали славистите в турнира за Купата от 1949 г. насам. И трите гола паднаха в последните 15 минути на срещата.

Питър Макрилос засече центриране по земя отдясно, като първоначално ударът му беше блокиран, но „сините“ не успяха да изчистят топката и добавката на Макрилос с левия крак беше точна за 1:0. „Левски“ се вдигна на щурм и в 86-ата минута Марин Петков изравни със страхотен удар отдалеч, при който му помогна и лек рикошет. Само три минути по-късно обаче гостите сгрешиха в средата на терена и Славия контраатакува, а Калоян Кръстев със силен удар в близкия ъгъл донесе победата на своите.

По-рано днес „Арда“ се класира за полуфиналите след победа над ЦСКА 1948 с 1:0 на националния стадион „Васил Левски“. Кърджалии за първи път в историята си се класираха на тази фаза след гол през второто полувреме на своя най-опитен играч в атака – Спас Делев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html