понеделник, 6 май 2024 г.

„Лудогорец“ детронира „Локо“ (Пд), бой в Разград

„Лудогорец“ е първият полуфиналист в турнира за купата на България. Шампионите победиха досегашния носител на трофея „Локомотив“ (Пловдив) с 2:1 след продължения (1:1 в редовното време). По този начин „орлите“ сложиха край на страхотната серия на своя съперник в надпреварата. „Железничарите“ спечелиха последните две издания на турнира. Освен това те бяха в серия от 14 поредни победи за купата. Жребият за полуфиналите е в четвъртък.

В Разград двата тима направиха интересен и драматичен двубой. След нулево първо полувреме Пиерос Сотириу даде преднина на „Лудогорец“ в 47-ата минута. Тимът на Валдас Дамбраускас докосваше успеха, но в последната минута на добавеното време Георги Минчев изравни от близо -1:1.

Решаващият момент в продълженията дойде в 114-та минута. Тогава Мавис Чибота направи страхотен пробив отляво и с точен завършващ удар донесе успеха на своите. След края на срещата се стигна до сериозни разправии и дори бой между играчите на двата тима. Резултатът беше червени картони за Икоко от „Лудогорец“ и Уртадо от „Локомотив“, а скандалите продължиха и в тунела.

„Със сигурност нямахме нужда от 120 минути, защото допуснахме гол с последния удар. Предния мач пък ние вкарахме в добавеното време. Трябваше да останем концентрирани и това не ми хареса. Няма лесен турнир. Съперникът бе труден, двукратен носител, бяхме наясно. Най-важното е, че сме в следващия кръг. „В тези мачове футболистите гледат към времето, за секунди губиш концентрацията. Големите отбори не бива да правят така, но ми хареса как заиграхме в продълженията. Заслужавахме победата“, заяви Валдас Дамбраускас.

„Умората си каза думата, както и липсата на концентрация при втория им гол. Не мога да не съм доволен. Създадохме доста положения срещу отбор от класата на Лудогорец, просто ни липсваше завършващият удар. Имахме известни проблеми в състава. Митко Илиев беше с оплаквания през седмицата, Парвиз също не се чувстваше добре и трябваше да излезе. Но просто две недоглеждания в нашата защита ни лишиха от нещо повече в този мач. Естествено, че има доза съжаление, доза тъга, за това, че отпадаме. Но така е – който реализира повече положения, той побеждава. Сега ще се фокусираме само върху първенството. Има доста мачове до края на сезона. Ще направим всичко възможно да задържим сегашните позиции. В края на днешния мач имаше някакви пререкания между Паоло Уртадо и Икоко, ако не се лъжа. Оттам скочиха и щабовете на двата отбора… Неприятно, не трябваше да се случва това“, заяви треньорът на „Локо“ Александър Тунчев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html