четвъртък, 2 май 2024 г.

Федерер след 405 дни извън корта: Щастлив съм

Роджър Федерер се завърна на корта с победа. Носителят на 20 титли от Големия шлем победи със 7:6(8), 3:6, 7:5 Даниел Евънс в среща от втория кръг на турнира на твърди кортове в Доха. За Маестрото от Базел това беше първи двубой от 14 месеца насам. За последно той участва на Australian Open 2020, където отпадна на полуфиналите.
„Радвам се, че се върнах. Щях да съм щастлив, дори ако бях загубил, но, разбира се, победата е по-приятна. През последните две седмици именно Дан бе мой спаринг партньор, изиграхме повече от 20 сета. Беше чудесно. Моментът е много специален. Щастлив съм! В края на мача вече бях уморен и мислех за това, а не толкова за спечелването на точки. Но тогава реших, че трябва стана по-агресивен. Дан имаше повече сили в края, но аз сервирах добре. Сега най-важно е как ще се чувствам преди следващия мач и изобщо през следващите месеци. Не е много лесно да се върна на моята възраст, но имам страхотен екип, който винаги ме е подкрепял“, коментира Роджър, който на 8 август ще навърши 40 години.

По повод състоянието на оперираното си коляно Федерер допълни: „Всичко е наред. Не приемам болкоуспокояващи просто ей така, а само когато наистина са ми необходими. Живея без лекарства от девет месеца“, каза 20-кратният Мейджър шампион. Съперник на Федерер на 1/4-финалите ще бъде грузинецът Николоз Басилашвили, който се наложи с 6:2, 6:2 над тунизиеца Малек Джазири.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html