събота, 4 май 2024 г.

„Ливърпул“ се събуди

„Ливърпул“ се класира за 1/4-финалите в Шампионска лига след победа с 2:0 в реванша над германския „Лайпциг“. Срещата беше идентична на първата, която се игра също на стадиона в Будапеща и завърши при същия резултат. Освен това голмайсторите за мърсисайдци са едни и същи – Салах и Мане, а двата гола отново паднаха през второто полувреме.
Отборът на Юрген Клоп забрави за проблемите си във Висшата лига и за пореден път през сезона показа, че се чувства по-комфортно на европейската сцена през този сезон. „Двамата ни централни защитници изнесоха много силен мач. Цялата отбрана се справи великолепно, а задачата не беше лесна. Трябваше да държим съперника под напрежение. В същото време се защитавахме отлично, което беше много важно. Всички играха добре“, каза Клоп след двубоя.
„Създадохме много положения преди почивката, но не ги реализирахме – нещо, което често ни се случва в последно време. Но момчетата постигнаха основното и не позволиха на „РБ Лайпциг“ да покаже колко силен отбор е всъщност. Сега трябва да превключим към следващия мач. Ако играем по същия начин, на „Уулвърхамптън“ няма да му е лесно срещу нас“, изтъкна германецът.
Под ръководството на Клоп „Ливърпул“ вече има 12 крайни победи от 13 сблъсъка в елиминации от по два мача. Единственото отпадане на тима беше на 1/8-финалите в Шампионската лига през миналия сезон, когато отстъпи на „Атлетико“ (Мадрид) след 0:1 и 2:3.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html