понеделник, 6 май 2024 г.

Доц. Мангъров за Цветанов: С това образование може да бъде директор на спортно училище

„Казано е – гледай в корена. Той през 87 година е назначен за шофьор в 7-о главно управление, защото е завършил спортно училище. И е назначен за шофьор в изчислителния център на МВР. 5 години по-късно г-н Цветанов завършва ВИФ и става учител, а 9 години след това полковник в МВР и после министър. Може ли човек с тази основа да бъде такъв. В най-добрия случай може да бъде директор на спортно училище“.

Това заяви кандидатът за депутат от АБВ доц. Атанас Мангъров по адрес на председателя на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов в предизборен диспут по бТВ.

Мангъров отново обясни, че трябва да се сложи ред с епидемичната криза, и разкритикува решението всеки регион да взима самостоятелни решения. Кандидатът на АБВ допълни, че ваксините ще решат кризата, стига да ги има. „Ние сме суверенна страна, нищо че сме в ЕС. Ако искахме да вкараме ваксини, щяхме да го направим, както други страни“, смята той.

Доцентът определи мерките като безсмислени и заяви, че трябвало да се премахнат. Като пример за успешно справяне с COVID кризата посочи американските щати Тексас и Уайоминг. Мангъров отново каза, че мерките трябва да се отменят и всичко да се отвори.

Кандидатът на АБВ се зарови в миналото и на четвъртия участник в дебата – Велизар Шаламанов от „Демократична България”. „Той е бил във висшите структури на БКП. Може ли да каже има ли някаква прилика между това, което се случва сега, и това, което се случваше навремето със старата БКП, защото г-н Шаламанов е бил партиен секретар на батальон в Долна Митрополия?”, попита Мангъров.

Шаламанов, който е бивш зам.-министър в кабинета „Костов” и е известен с проатлантическите си позиции, слушаше с нервна усмивка. „При тоталитарния режим, който махнахме, беше задължително всеки офицер да е член на комунистическата партия. Аз съм служил на родината и вярвах, че един ден тя ще е свободна и ще е член на НАТО, и това го постигнахме”, отвърна патетично той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html