събота, 4 май 2024 г.

„Ювентус“ не иска повече да плаща на Роналдо

Кристиано Роналдо почти сигурно ще напусне „Ювентус“ в края на сезона. „Старата госпожа“ ще се раздели с португалеца заради високата му заплата и отпадането от Шампионска лига, прогнозират медиите в Италия. Португалецът взима 30 милиона евро годишно, което е сериозен разход за торинския клуб, който също не бе подминат от финансовата криза, породена от коронавируса. Договорът на CR7 с „Юве“ е до 30 юни 2022 г. „Бианконерите“ бяха отстранени от „Порто“ на 1/8-финалите на Шампионска лига след продължения.
Така за първи път от 16 години насам 1/4-финалите в най-силния турнир на Стария континент ще се проведат без тимове, част от които са супер звездите – Лео Меси и Кристиано Роналдо. Във всеки един от последните 15 сезона, отборът поне на един от знаменития тандем достигаше до 1/4-финалната фаза. Нещо повече, в този период успяха да вдигнат трофея общо 9 пъти.
Роналдо стъпи на върха пет пъти, като първият му триумф бе с екипа на „Манчестър Юнайтед“ – през 2008 г., а след това последваха 4 успеха с „Реал“ (Мадрид). Меси пък спечели ШЛ с „Барса“ в 4 сезона.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html