събота, 4 май 2024 г.

Вратар №1 в „Левски“: Скоро пак ще побеждаваме

Вратарят Звонимир Микулич бе избран за Играч №1 на „Левски“ за месец февруари. За него гласуваха 64% от феновете на „сините“ в клубното приложение. Хърватинът пристигна през зимата като свободен агент. Преди това той бе под рамката на молдовския „Шериф“ (Тираспол).
В първите си три шампионатни мача Звонимир не допусна гол. Стражът бе на ниво и при успеха с 3:1 над „Берое“ за Купата на България, а освен това нямаше вина за попаденията срещу „Ботев“ (Пловдив) при равенството 2:2 на „Герена“.
„Благодаря на всички, които са гласували за мен и са оценили моята работа. Надявам се в следващите мачове атакуващите играчи да имат повече късмет и някой от тях да е играч на месеца. Водя се от философията, че винаги може да се представям по-добре. Затова искам да отбележа работата на Ребин Сулака, Живко Атанасов, Начо Монсалве и всички, които играха в защита. Те ми помогнаха да запазя сухи мрежи“, заяви той.
„Вярвам, че победите скоро ще дойдат. Имаме добър състав. Изиграхме няколко добри и няколко лоши мача, но мисля, че след три-четири срещи ще изглеждаме по-добре“, добави Микулич.
В същото време се разбра, че едно от зимните попълнения на „сините“ – централният защитник Ребин Сулака, е поредният футболист, който е получил контузия. Вчера иракският национал не е тренирал с отбора, а днес ще се подложи на пълни изследвания, които да покажат дали ще може да вземе участие в гостуването на „Ботев“ (Враца). Двубоят е на стадион „Христо Ботев“ ще се проведе в събота, 13 март, от 16:30 часа.
Сулака пристигна като свободен агент, след като напусна Арда. Той подписа договор със „сините“ само до края на сезона. Бранителят обаче си извоюва титулярно място още по време на контролите в подготовката. До момента 28-годишният бранител е участвал в 4 шампионатни двубоя и в 1 за Купата на България. В тях Левски няма загуба.
С контузии в „Левски“ са още трима крайни бранители – Драган Михайлович, Патрик-Габриел Галчев и Файсал Рерас.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html