събота, 4 май 2024 г.

Донатела Версаче показа новата си колекция

Италианската модна къща „Версаче“ заложи на графични принтове за есенната си линия, представяйки колекцията си няколко дни след края на Седмицата на модата в Милано, предаде БТА, цитирайки чуждестранните медии.
Виртуалното шоу откри и закри манекенката Джиджи Хадид, която се завърна на подиума шест месеца след раждането на дъщеря си. В ревюто участваше и по-малката й сестра Бела Хадид.
В колекцията си дизайнерката Донатела Версаче е преработила мотива на марката Грека в геометричен модел, „динамичен и завладяващ триизмерен лабиринт“, за своите дамски творения и облекла за мъже. Във видео презентацията моделите позираха и разиграваха сцени в огромен вертикален лабиринт.


Моделите представиха колекция от черни тоалети, последвана от панталони, топове, поли, якета и чанти с мотива Грека в нюанси на кафяво, червено, синьо.
Филмът на „Версаче“ беше пуснат след обичайната витрина за представяне на колекции – Седмицата на модата в Милано, приключила преди броени дни.
Подобно на много модни къщи, „Версаче“ представи новата си колекция във виртуален формат, вместо в традиционно шоу на модния подиум, заради ограниченията заради коронавирусната пандемия.
„Осъзнах, че това е бъдещето, новият начин за споделяне на колекции“, се посочва в изявлението, направено от Донатела Версаче. Дизайнерката допълва, че моделите, подобно на актьори, са вдъхнали живот на творенията й.

Донатела Версаче е по-малката сестра на основателя на модна къща Versace – Джани Версаче. След убийството на великия дизайнер през 1997 г., тя става основното креативно звено във фамилната компания. Нейната титла е вицепрезидент на Версаче Груп и Главен дизайнер на модната линия. Тя притежава 20% от Версаче. Нейният брат Санто Версаче има 30%, а дъщеря ѝ Алегра Версаче наследява от Джани Версаче 50%. Днес под нейното ръководство Versace продължават да са сред лидерите в световната мода.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html