събота, 4 май 2024 г.

„Юнайтед“ сложи край на серията на „Сити“ с победа на „Етихад“

„Манчестър Юнайтед“ изигра един от най-силните си двубои през този сезон във Висшата лига и спечели с 2:0 в гостуването си на водача в класирането „Манчестър Сити“. Попаденията за 20-кратния шампион на Англия бяха дело на Бруно Фернандеш от дузпа и Люк Шоу. Така серията от 21 поредни победи във всички турнири на „небесносините“ приключи. Разликата между двата гранда вече е 11 точки в полза на Сити.

Мачът започна отлично за „Мачнестър Юнайтед“. „Червените дяволи“ поведоха още във втората минута. Габриел Жезуш задържа Антони Марсиал в наказателното поле и го събори на земята. Съдията отсъди дузпа, а Бруно Фернандеш се нае с изпълнението ѝ. Едерсон закачи топката, но не можа да я спре да влезе мрежата му – 0:1. Само две по-късно Люк Шоу можеше да вкара втори гол, но вратарят на „гражданите“ се отличи с брилянтна намеса. Постепенно „Манчестър Сити“ взе двубоя в свои ръце и започна да реди атака след атака към вратата на Дийн Хендерсън. В средата на полувремето Стърлинг имаше претенции за дузпа, които не бяха уважени. Малко след това Зинченко пропусна страхотен шанс за гол. В края на първата част Хендерсън отново бе на мястото си, за да отрази с върха на пръстите си удари на Де Бройне от фаул . Малко след това и Рияд Марез стреля опасно, но встрани от вратата.

Три минути след почивката Родри уцели гредата, а в 50-ата „Юнайтед“ организира контратака, при която стигна до второ попадение. Маркъс Рашфорд намери Люк Шоу в наказателното поле и той прати топката в далечния ъгъл на вратата на Едерсон – 0:2! В 58-ата минута Антони Марсиал стреля опасно към вратата на „Сити“, но Едерсон спаси. Пет минути по-късно Габриел Жезуш се свлече на тревата в наказателното поле на „дяволите“, но главният арбитър подмина претенциите на домакините за дузпа. В 69-ата Антони Марсиал се озова на чиста позиция за стрелба в наказателното поле, но ударът му се оказа в обсега на Едерсон, който спаси. Четвърт час преди края Кевин де Бройне намери Фодън, но младокът разочарова с изпълнението си. В следващите минути „Юнайтед“ продължи да се защитава отлично и да не позволява на „Сити“ да ги пробие.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html