понеделник, 29 април 2024 г.

„Ливърпул“ изравни антирекорд от 1923 г. (видео)

„Ливърпул“ загуби от „Евертън“ с 0:2 на своя стадион в мач от 25-ия кръг на английската Висша лига. Поражението е четвърто поредно за мърсисайдци като домакини в първенството, като така бе изравнен антирекорд от 1923 г. Тогава „червените“ регистрираха 4 поредни поражения от „Астън Вила“, „Шефийлд Юнайтед“, „Кардиф“ и „Нюкасъл“, а в края на сезона е на 12-то място. Сега отборът бе в серия от 68 мача без загуба на „Анфийлд“ от 2017 г. Първата загуба бе от „Бърнли“ на 21 януари, а след това дойдоха и поражения от „Брайтън“, „Манчестър Сити“ и „Евертън“.
Головете за „карамелите“ вкараха Ричарлисон в 3-ата минута и Гилфи Сигурдсон в 83-ата от дузпа. Успехът е първи за „Евертън“ на стадиона на градския съперник от 22 години.
„Ливърпул“ е на 6-о място в класирането с 40 точки.
„Първият гол, при който трябваше да се защитаваме по-добре, даде на мача една посока, от която нямаше нужда“, коментира германският мениджър на шампионите Юрген Клоп. „Окей, но стана точно така. От гледна точка на изграждането на атаките се справихме добре, като запазвахме спокойствие. Но тъй като трябваше да наваксваме в резултата, го нямаше това спокойствие в завършващия момент. А точно в тези случаи трябваше да сме по-спокойни. Отборът на Евертън се защитаваше дълбоко, с персонално пазене на човек и с много дух като цяло. Но пак имаше моменти, в които наши футболисти бяха напълно непокрити в наказателното поле. И ние не се възползвахме от тези възможности. Приемам, че заслужаваме критики за това“, коментира Клоп.
„Червените“ владееха топката в 79% от времето, но така и не успяха да стигнат до гол, като все още имат само едно отбелязано попадение на „Анфийлд“ от началото на календарната година.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html