сряда, 1 май 2024 г.

Халанд с нови два гола и рекорд в Шампионската лига

„Борусия“ (Дортмунд) излъга „Севиля“ с 3:2 като гост в първи 1/8-финален сблъсък в Шампионската лига, игран на стадион „Рамон Санчес Писхуан“.
Момчетата на Хулен Лопетеги стартираха ударно и откриха още в седмата минута чрез Сусо. Вестфалци не изглеждаха опасни, но с прецизен изстрел на Махмуд Дахуд изравниха. До почивката над всички беше младата голова машина Ерлинг Халанд, изригнал с две попадения. Норвежецът първо вкара след солова акция и двойно подаване с Джейдън Санчо, а след това и при пробив на Марко Ройс.
В 84-тата минута Люк де Йонг върна надеждите на своите, които бяха в серия от 9 поредни победи във всички турнири преди този мач. Реваншът е на 9 март на стадион „Сигнал Идуна Парк“.
Статистиката показва, че Халанд е играчът, който най-бързо стига до 10 попадения в турнира. Той се нуждаеше само от 7 мача, за да направи броя на головете си в ШЛ двуцифрен. Досега рекордът се държеше от бившата звезда на „Байерн“ (Мюнхен) Рой Макай, който реализира първите си 10 гола в надпреварата за 10 мача.
Халанд има общо 13 гола в 18 мача в Шампионската лига, което също е рекорд. Той вече е втори сред норвежците с най-много попадения в турнира, заедно с Джон Карю. Начело е сегашният наставник на „Манчестър Юнайтед“ Оле Гунар Солскяер, който има само с един гол повече – 14. „Не знам дали бяхме по-мотивирани, но играхме много силно. Приятно е да вкараш три гола на чужд терена и да победиш отбор като „Севиля“. Имахме план, който сработи“, каза след мача Халанд.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html