събота, 4 май 2024 г.

Роналдо не вкара, „Ювентус“ загуби (видео)

„Ювентус“ започна със загуба 2021 г. в Шампионската лига. Торинци отстъпиха с 1:2 пред „Порто“, а попадението за „бианконерите“ беше дело на Федерико Киеза. Голът на крилото срещу Порто не само запази надеждите на „Юве“ да се класира за 1/4-финалите, но и прекъсна серията от мачове в елиминациите на турнира, в които за италианския гранд бележеше само Кристиано Роналдо.
Всичко започна през април 2018, когато в реванша от 1/8-финалите „бианконерите“ сразиха „Атлетико“ (Мадрид) с 3:0, а португалецът направи хеттрик. В следващия кръг „Юве“ отпадна от „Аякс“ след 1:1 и 1:2, но Роналдо вкара и в двата мача. През миналия сезон „старата госпожа“ отстъпи в първия 1/8-финал на „Лион“ с 0:1, а в ответния двубой се наложи с 2:1 след две попадения на голямата си звезда, но това не беше достатъчно за краен успех.
През настоящата кампания в Европа Роналдо има 4 гола в 5 мача. Срещу „Порто“ обаче той нанесе само един удар към вратата на съперника и той бе спасен от стража на „драконите“ Аугустин Маркесин.
Мачът срещу „Порто“ беше любопитен и с факта, че „Ювентус“ допусна третия най-бърз гол във вратата си в цялата история на Шампионската лига, както и най-бързия гол само през вторите полувремена. В първата минута точен за португалците беше Мехди Тареми, а в 46-ата – Муса Марега.

„Не е лесно да реагираш, след като си допуснал гол в самото начало на мача. Играчите загубиха увереност и това им повлия. За щастие, в края Киеза успя да вкара попадение, което е много важно. Алваро Мората не се чувстваше добре, но имахме нужда от него. След мача му прилоша и трябваше да легне за известно време“, сподели треньорът на италианците Андреа Пирло. „Порто“ често играе по този начин в Шампионската лига, но в случая ние им позволихме да действат така, както искат. Трябваше по-бързо да движим топката. Съперникът не ни оставяше свободни пространства в центъра и се налагаше да атакуваме основно по фланговете. Това обаче не е лесно, когато топката се подава бавно“, обясни бившият халф. „Бяхме добре подготвени, но не започнахме по желания начин. Всичко се усложни от гола, който ни вкараха при първата атака към нашата врата. Освен това „Порто“ е отбор, който по принцип се защитава добре“, добави Пирло.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html