събота, 4 май 2024 г.

Проф. Йонко Мермерски: Зелената сделка вече погребва ЕС!

Къде е Грета Тунберг сега, къде е глобалното затопляне, къде е токът.  Трагикомедия, на която липсва комедийният компонент!!!

Мили мои братя човеци, събудете се!

Зелената сделка вече погребва ЕС!

До няколко години процесът причиняващ тази катастрофа на човечеството и цивилизацията ще бъде необратим! Арогантно, но неоспоримо цитирам себе си!

“Най-опасни за човечеството и природата са съвременните платени, некомпетентни и политизирани екополитици, екопротестъри и екоактивисти!”

В момента заради “ЗЕЛЕНАТА СДЕЛКА”:  За да не умрат от студ германските й граждани, “примерът за подражание” за еко-политика – Германия  трябва да внася ядрено електричество от Франция, въглищно електричество от Полша, с 50% повече газ от Русия (която Германия “санкционира”).   Същото е положението в щата Тексас в САЩ, където заради замръзването на зелените “източници” на енергия (ветрогенератори и слънчеви ел-панели) над 5 милиона тексаски граждани са без ток с над 40 смъртни случаи (до момента) следствие на хипотермия/замръзване/бяла смърт.

Не само предлагам, имам значителен принос в правилната/истинската природозащита, пише проф Мермерски в отговор на въпрос какво предлага..

  1. Засаждане на 1 трилион фиданки. Това ще струва на света 400 милиарда евро и тотално ше елиминира дисбаланса между емитираният от човешки дейности въглероден диоксид и количеството от въглероден диоксид, което фотосинтезиращи те растения консумират.
  2. Икономично/пестеливо използване на невъзобновяемите ресурси на горива с цел увеличаване на буферният период, в който да създадем реалните технологии за чист/природосъобразен добив на енергия, защото настоящите ветрогенератори и слънчеви панели са отживелица с нетно негативен капацитет – за тяхното производство се ИЗХАБЯВА повече енергия от тази, която те ще уловят. Поради това се субсидират и това е вредно за околната среда, икономиката и човечеството.

Моите добавки за горива реално намаляват разхода на гориво с 10-16%, тоест на този етап пестят невъзобновяеми ресурси. Това е факт и е значимо! Същото важи и за изобретените и патентовани от мен топлообменници/филтри за битови отоплителни уреди (камини, горелки, печки и т.н) те пестят в пъти необходимото гориво за битово/домашно отопление. От следващият зимен сезон ще залеят пазара, защото всяко домакинство/семейство, което се отоплява с индивидуален отоплителен уред ще предпочете да плаща в пъти по-малко за отопление.

От ФБ профила на проф. Мермерски. Той е професор в Джорджтаунския университет в САЩ.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html