петък, 3 май 2024 г.

ЦИК отряза НДСВ за участие в изборите

Централната избирателна комисия отказа да регистрира НДСВ за предстоящите парламентарни избори на 4 април. Причината е, че „царедворците“ не са успели да съберат нужния брой подписи.

Постъпило е заявление за регистрация от партия „Национално движение за стабилност“ (НДСВ), подписано от Станимир Янков Илчев, Съби Давидов Събев и Олимпи Стоянов Кътев. То обаче е съпроводено с едва 2300 от нужните 2500 подписа. До крайния срок в 17:00 часа на 17.02.2021 г. бившите управляващи не са успели да съберат повече.

Олимпи Кътев, една от останките от някогашната царска партия. Снимка Интернет

ЦИК реши „Отказва да регистрира партия „Национално движение за стабилност и възход“ (НДСВ) за участие в изборите за народни представители на 4 април 2021 г. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му“. В избирателната комисия дори са останали изумени от нахалството, с което се прави опит да се заобиколи законът на принципа „ако мине – мине“. Учудващо е в същото време защо въобще от НДСВ се пробват на изборите, след като не могат да съберат дори 2500 подписа.

Припомняме, че НДСВ управлява с ДПС от 2001 до 2005 г., с премиер Симеон Сакскобургготски, а след това от 2005 до 2009 г. бе в тройната коалиция с БСП и ДПС с премиер Сергей Станишев.

Олимпи Кътев бе областен управител на София. Той върна на Симеон Сакскобургготски двореца „Царска Бистрица“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html