събота, 4 май 2024 г.

Шоу на Мбапе и шеста разгромна загуба за „Барса“ в ШЛ за последните 5 години (видео)

Испанският футболен гранд „Барселона“ поведе, но след това допусна кошмарна загуба от ПСЖ с 1:4 на „Камп Ноу“ в първи 1/8-финален мач от Шампионската лига.
Така за последните 5 години каталунците претърпяха 6 опустошителни поражения в плейофите на най-силния континентален турнир. Миналата година „Барса“ загуби от „Байерн“ (2:8) на полуфинал. През 2019 г. испанците бяха победени от Ливърпул (0:4) във втория полуфинал. Година по-рано те загубиха от Рома (0:3) в 1/4-финален мач-реванш, а през 2017 г. отстъпиха два пъти: 0:4 срещу ПСЖ в първия 1/8-финал и 0:3 срещу Ювентус ан 1/4-финал.
Сега Лионел Меси в 27-та минута от дузпа даде аванс на каталунците. С това си попадение той вече има голове в 17 поредни години в Шампионска лига (2005-2021), като така изравни рекорда на легендата на „Реал“ (Мадрид) Раул (1995-2011).
Гостите от Франция бяха без контузения Неймар, но това не им попречи да обърнат резултата. В герой се превърна Килиан Мбапе. Нападателят се развихри с хеттрик (32, 65, 85), а Мойс Кийн (70) оформи крайният резултат. „Много сме щастливи, това бе важна победа за нас. Искахме да дойдем тук и да победим и го направихме със стил. Тази вечер бе невероятна, но все още не сме спечелили нищо“, заяви Мбапе. „Винаги искам да давам най-доброто за ПСЖ. Тази фланелка значи много за мен. Не винаги се получава и понякога имам и слаби мачове, но никога не съм се крил, когато правя грешки. Сега е важно да продължим по този начин. Треньорът свърши страхотна работа след идването си в клуба, но той продължи започнатото от Тухел, който ни изведе до финал миналата година. Ставаме все по-стабилни физически. Все още не сме достигнали пика на формата си, макар да играхме много силно. Трябва обаче да продължим да се подобряваме, за да има още такива мачове“, смята нападателят.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html