събота, 4 май 2024 г.

Клоп: Някои очакваха пак да се провалим

Мениджърът на „Ливърпул“ Юрген Клоп похвали своите за победата с 2:0 над „РБ Лайпциг“ в първия мач между двата тима от 1/8-финала в Шампионската лига. Той отправи и послание към критиците, които са очаквали нов провал от мърсисайдци, които обаче са ги опровергали с представянето си.
„Това бе мачът, който искахме, това бе мачът, от който имахме нужда. „Лайпциг“ може да бъде истинско чудовище. Виждате как те прегазват отборите в Бундеслигата. Силни са във всяко едно отношение. Но ние контролирахме мача перфектно. Те имаха някои шансове, но смятам, че резултатът е справедлив“, заяви Клоп.
Заради коронавирус пандемията срещата се игра на стадион „Пушкаш Арена“ в Будапеща.
В 5-ата минута германците стигнаха до опасност пред вратата на Алисон. Олмо центрира отляво към Забицер, който в наказателното поле стреля с глава, но топката се отби в страничната греда. В 53-ата минута, капитанът на символичните домакини Забицер опита да подаде към Клостерман, но Салах дебнеше, напредна и сам срещу вратаря нямаше как да сгреши за 0:1. Това бе четвърто попадение за Мо в турнира от началото на сезона. Само пет минути по-късно защитата на „Лайпциг“ отново сгреши фатално. Мане изскочи сам срещу вратаря и с удар по земя направи преднината на „Ливърпул“ убедителна. За мърсисайдци това бе 18-и мач без допуснат гол в Шампионската лига под ръководството на Юрген Клоп от септември 2017 г.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html