събота, 4 май 2024 г.

Слави Трифонов ще води листа във Варна

Слави Трифонов ще бъде водач на листата на “Има такъв народ” във Варна, заявиха източници от предизборни щабове, пише сайтът silnavarna. bg. Според тях партията на шоумена-политик ще се опита да вдигне електорална вълна за победа, докато ГЕРБ и БСП водят битка в морската столица.

Борислав Гуцанов, председател на Градския и Областния съвет, който е водач на листата на „БСП за България“, заяви в интервю за Радио “Варна”, че БСП ще е първа политическа сила във Варна.

Бойко Борисов номинира министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов за водач на листата и така обедини лобитата на областния координатор и кмет на града Иван Портних и министъра на младежта и спорта Красен Кралев, за да потвърди ГЕРБ-Варна резултата си от миналите парламентарни избори, когато имаше 6 депутатски мандати, и отново да бъде на първата позиция в морската столица.

Заявката на “Има такъв народ” с водач на листата Слави Трифонов също е за победа. Интригата е от ГЕРБ или от БСП ще отнеме повече вот партията на шоумена-политик. “Има такъв народ” привлича протестния вот в морската столица, което означава, че БСП няма да успее да разшири електоралната си периферия.

Борислав Гуцанов очевидно е наясно с предизборната ситуация и направи дълга предкампания, за да мобилизира на макс твърдото ядро на БСП-Варна.

Другите основни политически играчи обаче също работят много активно.

ВМРО и “Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ” привличат с рекорден финансов ресурс членове на комисии и застъпници, за да дадат битка на сочените като фаворити “Има такъв народ”, БСП и ГЕРБ.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html