събота, 4 май 2024 г.

Лео Меси загря за ПСЖ с голово шоу (видео)

„Барселона“ разби с 5:1 у дома „Алавес“ след шоу на левичарите – лидерът на тима Лионел Меси и считаният за един от големите таланти Тринкао.
Португалецът даде аванс на тима си в 29-та минута, а до края на полувремето Лео Меси удвои. През втората част Луис Риоха вкара хубав гол след грешка на дебютанта за Ла Лига Илаиш Мориба в 57-ата минута, но до края Тринкао – 74-а, Меси – 75-а и Жуниор Фирпо – 80-а, направиха победата на каталунците изразителна. Меси и Тринкао можеха да завършат мача и с по един хеттрик, но техни голове бяха отменени от ВАР.

С този успех „Барса“ запази втората позиция в класирането с 46 точки, колкото има и „Реал“ (Мадрид). Далеч напред с 54 т. и мач по-малко е лидерът в класирането „Атлетико“ (Мадрид).

Любопитна статистика се появи след срещата, показваща величието на Лео Меси. Той отбеляза своите голове №65 и №66 извън наказателното поле в Ла Лига през последните 10 сезона. В този период само два отбора в испанския елит са вкарали повече попадения от далечна дистанция – „Реал“ (Мадрид) – 112 и „Атлетико“ – 76.

След срещата наставникът на „Барса“ Роналд Куман изрази задоволство от добрата форма на тима, независимо че преди няколко дни каталунците загубиха първия полуфинал за Купата на краля срещу „Севиля“. В тима вече мислят за сблъсъка с ПСЖ в Шампионската лига. „Отборът играе добре. Убедени сме, че можем да победим ПСЖ. Те имат проблеми с контузени футболисти, но същото важи и за нас. Мачът идва в добър момент. Съперниците са равностойни и ще е интересно“, каза Куман.
„В добра форма сме, направихме серия от победи. Меси е изключително важен за „Барселона“, с него всичко е много по-лесно. В момента той е в оптимално състояние и е много концентриран. Сигурен съм, че е щастлив тук“, подчерта нидерландецът.
Именно ПСЖ се смята за най-сериозният кандидат за подписа на Лео, чиито договор с „Барса“ изтича в края на сезона.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html