петък, 3 май 2024 г.

Григор Димитров за четвърти път е в Топ 8 на Аustralian Open

Григор Димитров се класира за 1/4-финалите в Australian Open, след като отстрани третия в света Доминик Тийм. Българинът надви австриеца в три сета – 6:4, 6:4, 6:0.
Първата ни ракета показа отлична игра, по-здрави нерви и взимаше правилните решения във важните моменти. Той не се пречупи в първите два сета, в които изоставаше с 1:3. Българинът се възползва от умората в Тийм, който премина през пет сета в предишния си мач срещу Ник Кириос.

„Има и такива мачове, в които просто удържаш топката в корта и така се получи и днес. Всичко ми се получи, а той може би имаше някакви физически проблеми. Той е страхотен играч и чудесен човек, трябва да съм смирен, но пък съм и много щастлив да се класирам на четвъртфиналите“, каза Григор.

Хасковлията постигна шести успех над Тийм в шестия мач помежду им. Победата е и трета поредна за Димитров срещу 27-годишниия австриец.

В следващата фаза Димитров ще срещне Аслан Карацев, който продължи с приказката си в Мелбърн. Руснакът, който е квалификант, отстрани Феликс Оже-Алиасим в петсетова драма. Карацев е едва третият тенисист в историята на турнира в Мелбърн, който успяха да стигне до Топ 8, след като е минал през квалификациите.
За Димитров това е четвърти четвъртфинал в Australian Open и общо шести в турнирите от Големия шлем.
Дотук в кариерата си Димитров има три победи и две загуби в тази фаза.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html