събота, 4 май 2024 г.

Заведенията и ресторантите отварят на 1 март

Резултат с изображение за „затворени ресторанти“

На 1 март се отварят ресторантите, съобщи премиерът Бойко Борисов в Исперих, където посети местната болница и бе посрещнат от директора й Абдулах Заргар, който наскоро получи българско гражданство. Борисов поясни, че и днес нивата на заболяемост от коронавирус са добри и по този показател страната е на 26-о място в Европа. Премиерът каза, че в малките населени места училищата са решили да пуснат всички ученици в клас.

Здравният министър костадин Ангелов поясни, че болниците са подготвени за третата вълна на епидемията. „Огромни усилия се полагат“, каза премиерът. Той обясни, че на всеки Европейски съвет настоява да се въведе единен медицински протокол, защото всяка държава прилага различни мерки – едни искат тест, други не. Премиерът благодари на медиите, че информират какво е положението в съседните държави.

Д-р Заргар пък благодари за получаването на българско гражданство, като поясни, че за него това е чест и отговорност. Премиерът напомни, че сега купуват 400 нови линейки за спешната помощ в страната. Кметът пък се похвали, че са ремонтирали няколко улици в града, а последият ремонт  е на 5 км от околовръстното. „Тук кметът не е наш – каза Борисов. – Затова казахме, че в малките населени места хората трябва да се чувстват като в големите – детски градини и училища…“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html