петък, 3 май 2024 г.

Григор vs. Тийм рано сутринта в неделя

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще се изправи срещу австриеца Доминик Тийм в 1/8-финалите на Откритото първенство на Австралия в ранни зори в неделя.

Двубоят между бившия (Григор) и актуалния (Тийм) №3 в света е трети в програмата на централния корт „Род Лейвър Арена“ и се очаква да започне около 6:00 ч. българско време. Програмата започва в 2 след полунощ и се открива от Гарбине Мугуруса и Наоми Осака. След тях ще играят Серина Уилямс и Арина Сабаленка.

След мача между Димитров и Тийм на корта ще се появят Симона Халеп и Ига Швьонтек, а програмата завършва с Новак Джокович – Милош Раонич.

Българинът стигна до таза фаза на първия за годината турнир от Големия шлем без загубен сет след успехи над Марин Чилич, Алекс Болт и Пабло Кареньо Буста. Последният се отказа при 0:6, 0:1 заради травма.

Хасковлията води с 3-2 на Тийм в преките мачове, като последните им две срещи завършиха с успех за българина. На Мастърса в Париж през 2019 г. той надделя с 6:3, 6:2 на 1/8-финалите, а в групите на Мастърса на осемте най-добри в Лондон през 2017 г. го победи в три сета по пътя към титлата.
Преди това австриецът се наложи на 1/8-финал в Мадрид същата година, а Григор го отстреля на 1/4-финалите в Бризбейн. Първият им мач е от Акапулко 2016, когато победител в две части бе настоящият №3 в света.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html