неделя, 28 април 2024 г.

Корнелия Нинова: Никога коалиция между БСП и ГЕРБ

„Никога коалиция между БСП и ГЕРБ“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова с студиото на „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

Корнелия Нинова.

Според нея е гигантска манипулация твърдението на евродепутата от БСП Елена Йончева,  че се били договорили с Бойко Борисов за коалиция след изборите. Нинова припомни свое изявление след регистрацията на партията в ЦИК, че след изборите с вътрешнопартийно допитване ще определят с кого да се коалират.“Някои хора веднага изтълкуваха тези думи така: ето значи Борисов и Нинова са се договорили. Това са хора от задкулисието“, обясни Корнелия Нинова. „От това изречение се изплашиха хора, в чиито глави отсега се върти мисълта за такава коалиция“, смята председателят на БСП. Тя подчерта, че задкулисието се праши от допитване до хората, защото в допитването е силата на хората и оттам – и на председателя на партията. Вътрешнопартийните допитвания са модерни и европейски, каза Нинова и направи заключението, че БСП е модерна партия.

Според Нинова втора голяма манипулация е, че БСП няма да подкрепи Румен Радев за втори мандат и че имало противоречия между него и БСП.  „Аз го поздравих, няма война между нас, нямаме разминаване в политиките. Търси се интрига там, където няма“, каза Корнелия Нинова. Тя подчерта „Сега номинираме депутати, а не президент и вицепрезидент“. Тя увери, че няма да обвързват резултатите от парламентарните избори с президентските.

Нинова отрече спекулациите, че щяла самата тя да се кандидатира за президент.

„Избрах Пловдив, защото лидерът трябва да бъде на най-трудното място“, обясни Нинова решението си да стане водач на листата на БСП в града под тепетата.  Там партията е била и четвърта, и пета политическа сила и дълг на лидера е да води най-тежката битка“, заяви Корнелия Нинова.

Според нея обаче в БСП имало хора, които работели за загуба на изборите с цел реваншизъм.

На въпроса дали ще стане министър-председател, ако БСП спечели изборите, Нинова отговори, че този въпрос не е обсъждан.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html