събота, 4 май 2024 г.

ВОЛЯ доминира пред НФСБ с 2:1 в листите

Партията на Веселин Марешки ВОЛЯ ще има два пъти повече водачи в листите от партньора си НФСБ, разкриха за anteni.bg участници в преговорите между двете формации. Както е известно миналата седмица двете партии изненадващо сключиха предизборно споразумение и създадоха нова коалиция, която афишира стремеж да не се разпиляват гласовете на родолюбците. Нещо повече – Веселин Марешки и Валери Симеонов призоваха и други формации да се присъединят и да се създаде голямо обединение на патриотичния вот в страната.

Подобна заявка е намек към ВМРО на Красимир Каракачанов. Според анализатори Атака нямала никакви шансове да се присъедини към ВОЛЯ и НФСБ заради огромната лична неприязън между Волен Сидеров и Валери Симеонов. Иначе според наблюдателите е логично в ноавата коалиция доминиращ да е Веселин Марешки, защото подкрепата за неговата партия е между 4 и 5 пъти по-голяма, отколкото подкрепата за НФСБ според всички социолози.

По информация от изключително достоворене източник инициатор за коалицията бил Валери Симеонов, който изведнъж се видял извън парламента, когато научил за решението на ВМРО да участва самастоятелно на изборите. Роденият в Ямбол дипломиран инженер няколко дена настоявал пред Веселин Марешки за новата коалиция. В крайна сметка бизнесменът склонил, защото НФСБ имало няколко добри структури в областни центрове, където ВОЛЯ нямала толкова сериозно влияние.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html