петък, 3 май 2024 г.

Ваня Влашка: Ваксинирането е в пълен хаос!

Ваня Влашка

Ваксинирането е в пълен хаос! Следя много внимателно какво става в Америка и България. Вярвайте ми. По понятни причини. Живея в Америка и вече се регистрирах на доста сайтове – по местоживеене, по място на ваксиниране, по възраст, по предпочитана ваксина (въпреки че всички ме убеждават, че това е бла-бла, защото получиш ли повикване, ти слагат такава ваксина, каквото имат в момента на разположение).

Тези сайтове ти предлагат и избор на ден и час за ваксиниране. Излъгах се да „кликна“ на тази възможност и стана страшно! Всички месеци от тук до края на 2024 г. са заети. Realy??? Кога успяхте да си запазите часове бе, ваш’та кожа? Попълвам в един тефтер всичките си регистрации в сайтовете, най-вече заради паролите за влизане. Преди малко преброих в тефтера, че са точно 14. Това е пълен абсурд.

Цялата тази дандания започва ужасно да ми писва. Спирам с регистрациите и каквото има да става, да става, по дяволите! В България е същата дивотия. Майка ми, която е на 87 г., се е регистрирала за ваксина при личната си докторка. И какво от това? Госпожата й казва, че няма ваксини и няма никаква информация кога чаканото събитие ще се случи. Горката ми майчица, чака идването на Годо.

За разлика от мен, тя е оптимистично настроена. Това е добре. Поне не се налага да подкрепям всяка седмица нейния ентусиазъм и очаквания. Чета, че производителите на ваксини от различни държави имали технологични проблеми с производството на ваксините. Така ли се оказа?! Защо прибрахте тогава милиардите долари, които ви бяха платени в аванс, за да произведете шиб–те ваксини, когато не сте били сигурни, че ще ги изпълните? Много съм ядосана, наистина.

А и цялата тази „война“ взе да ми писва…

Ваня Влашка е българска журналистка, която живее и работи в Чикаго. Материалът е от нейния ФБ профил.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html