петък, 3 май 2024 г.

Левандовски: Всичко, което искахме, е да спечелим

Нападателят на „Байерн“ (Мюнхен) Роберт Левандовски, който си заслужи приза за „Най-добър играч“ на Световното клубно първенство, определи като „невероятно“ постижението, до което тимът на Ханзи Флик достигна, печелейки всичките шест възможни трофея през последния сезон.

„Всичко, което искахме, е да спечелим. Сега притежаваме и шестте трофея, които можехме да завоюваме. Имахме голямо желание за победа. Голът, който вкарахме, вероятно дойде при първото ни центриране в мача. Казах на момчетата на полувремето, че трябва да правим повече центрирания. Сторихме го сега имаме шест купи, което е невероятно“, каза още полският нападател.

Именно той центрира към Бенжамен Павар в 59-ата минута, който вкара единствения гол в срещата, завършила 1:0 за Байерн.

Треньорът Хaнзи Флик пък вече има 6 трофея начело на германския колос. Статистиката показва, че той има повече трофеи отколкото загуби в „Байерн“.

Хер Флик, както го наричат, пое отбора в началото на ноември 2019 г. след уволнението на Нико Ковач. За малко повече от година той е водил тима в 68 мача, постигнал е 59 победи, 5 равенства и само 5 азгуби при отбелязани 210 гола.

На фона на шестте трофея – титла на Германия, Купа на Германия, Суперкупа на Германия, Шампионска лига, Cупeркупa на Европа и световно клубно първенство, постижението е историческо.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html