петък, 3 май 2024 г.

Наредиха Бербатов в Топ 5 на провалените таланти

В новия си брой авторитетното списание „Франс Футбол“ прави класация на най-големите провалени таланти в историята на футбола.

Изненадващо или не, на петата позиция в списъка с 10 имена е това на бившия български национал Димитър Бербатов. Доскорошният нападател премина през отбори като ЦСКА, „Байер“ (Леверкузен), „Тотнъм“, „Манчестър Юнайтед“ и „Монако“. Той стана голмайстор в Премиър лийг в сезона, в който „червените дяволи“ спечелиха 19-ата си титла на Англия – 2010/11. От изданието обаче явно смятат, че рекордьорът по голове с националната ни фланелка не е успял да разкрие пълния си потенциал.

На върха на въпросната класация е бившият италиански нападател Антонио Касано. „Можем ли да си говорим за провален талант, който е спечелил Скудетото и Ла Лига, отбелязал е 150 гола и е играл финал на Евро 2012? Да, ако става въпрос за Антонио Касано. Самороден талант, който показа само 1/3 от своя потенциал. Касано разочарова Фабио Капело, който искаше да му даде шанс в „Реал“ (Мадрид), но вместо това получи само подигравки за своята преценка”, обосновават се от списанието.

Топ 10 на най-провалените таланти:

1.Антонио Касано

2.Пол Гаскойн

3.Стан Боулс

4.Антонио Валентин Анджелило

5.Димитър Бербатов

6.Рашиди Йекини

7.Марио Баслер

8.Никола Анелка

9.Анди ван дер Мейде

10.Адриано

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html