събота, 4 май 2024 г.

Елтън Джон ще плаща за визи и червен печат в паспорта за Европа

„Рейдиохед“ имат проблеми с турнетата в ЕС.

Звезди на рока като сър Елтън Джон и групата „Рейдиохед“ настояват правителството в Лондон да реши проблема с техните турнета в Европа, които са поставени под въпрос заради Брекзит, предаде Би Би Си.

Положението на едни от най-известните имена в попмузиката се влошава допълнително заради ограниченията от пандемията, поставила на колене целия музикален сектор в Кралството.

Звезди от класата на Елтън Джон са принудени да чакат червен печат и да плащат за визи, за да гастролират в някои европейски държави, отбелязва „Гардиън“. Според министерството на културата по въпроса „се работи и вратата все още не е затворена“. Но от ЕС засега отказват облекчения за рокзвездите спрямо редовите британски граждани.

Сър Елтън Джон по-рано коментира, че преговорите за Брекзит са прецакали властите в Лондон и те трябва да се върнат и да преговорят отново. От своя страна фронтменът на „Рейдиохед“ Колин Грийнуд каза, че правителството не прави достатъмно за креативните индустрии. „За нас като банда Европа е ключова, както Хамбург бе за Бийтълс“, коментира Грийнуд.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html