петък, 3 май 2024 г.

„Юнайтед“ се промъкна на 1/4-финал за ФА Къп след продължения

Манчестър Юнайтед се класира за 1/4-финалите на ФА Къп. Тимът на Оле Гунар Солкяер елиминира Уест Хем с 1:0 след продължения на „Олд Трафорд“. В редовните 90 минути гол не падна. Влезлият като резерва Скот Мактомини се превърна в герой за домакините, като отбеляза единственото попадение в 98-ата минута на мача и прати своите в следващата фаза на турнира.

В 16-ата минута Мейсън Грийнууд имаше отличен шанс да открие резултата, но противников футболист успя да блокира удара му към вратата. В 27-ата минута Виктор Линдельоф стреля опасно с глава след корнер, но Фабиански спаси. Минута по-късно и Дони ван де Беек имаше добра възможност да се разпише, но неговият удар беше блокиран.

В началото на втората част Маркъс Рашфорд имаше добра възможност да се разпише, но ударът му се оказа лош, което позволи на Фабиански да се намеси. В следващите минути не се случи нищо любопитно пред двете врати и закономерно не се стигна до попадения, а срещата влезе в продължения.

В 98-ата минута Юнайтед все пак успя да достигне до попадение. Маркъс Рашфорд намери влезлия като резерва Скот Мактоминей в наказателното поле, а халфът на „дяволите“ успя да прати топката в мрежата на „чуковете“ – 1:0! В 115-ата Мохамед Банрама имаше възможност да изравни резултата, но Хендерсън го отказа с брилянтна намеса.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html