петък, 3 май 2024 г.

Николай Ненчев призова за Обединени демократични сили

„Ако сега вървим към посока за демократична коалиция, ще настояваме за много ясна програма, която да бъде подписана пред цялото общество. Ние ще намерим пътя към взаимодействие“. Това заяви председателят на БЗНС и бивш военен министър в кабинета „Борисов“ -2 Николай Ненчев по ТВ Европа.

„Плаша се от факта, че не успяхме се обединим около ценности – продължи Николай Ненчев. –  Сетивата ни като че ли се притъпиха. Хората не реагират, когато ги лъжат в очите. Избират се едни и същи хора, които не изпълняват обещанията си. Ние ставаме мишена на чужди интереси“.

Според него трябва да се изгради много силна евроатлантическа коалиция. „Водим много сериозни разговори с нашите партньори – каза Ненчев.  След няколко дни ще имаме Национален съвет, на който ще се реши програмата на БЗНС за следващите 4 години. Всички твърдят, че имат концепция. Дори и ГЕРБ, както и партньорите ѝ вземат 90-95 мандата, с кого ще направят коалиция“?

Ненчев допусна, че ще бъдем свидетели на много интересни политически отношения, защото една седмица е крайно недостатъчна за търсене на възможност и за информиране на обществото относно коалиции. „Имаме непредвидим политически субект в лицето на Румен Радев. Това, че той обяви кандидатурата си за втори мандат в деня за почит на жертвите на комунизма, беше лош знак“, коментира бившият военен министър.

Той призова десните партии за по-бързо решение за дясна коалиция като Обединените демократични сили през 1997 г.  „Това би било чудесно. ОДС спечели с много голямо мнозинство и успя да направи промените, които предложи“, каза още лидерът на БЗНС.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html