понеделник, 29 април 2024 г.

Голово шоу на „Олд Трафорд“ при нова издънка на „Юнайтед“ (видео)

„Манчестър Юнайтед“ и „Евертън“ направиха зрелищно равенство с късна драма за 3:3 във Висшата лига. В началото „червените дяволи“ почетоха годишнината от трагедията със самолетната катастрофа край Мюнхен през 1958 година, при която осем от играчите на водения от Мат Бъзби тим на Юнайтед загиват.

Единсон Кавани откри резултата в 24-тата минута, засичайки прекрасно центриране на Маркъс Рашфорд, преди Бруно Фернандеш да направи 2:0 в самия край на полувремето с гениален прехвърлящ удар.

Абдула Дукуре намали в 49-ата минута, а само секунди по-късно се притича, за една не добре изчистена топка от защитата на „Юнайтед“, успя да я върне към точката за изпълнение на дузпа, откъдето непокритият Хамес Родригес изравни.

„Карамелите“ се възползваха от слабостите в отбрана, които домакините демонстрираха в пореден мач, и набързо изравниха, но играчите на Солскяер стигнаха до трето попадение. Скот Мактоминей скочи най-високо при едно центриране от фаул на Люк Шоу и с глава отбеляза за 3:2.

Гостите не се отказаха да търсят ново изравняване, до което стигна в петата минута на добавеното време, когато Доминик Калвърт-Люин изравни буквално с последното отиграване в мача за 3:3.

„Юнайтед“ остава на второ място в класирането с 45 точки, след като в последните си 5 мача има две равенства и едно поражение. „Евертън“ е шести с 37.

Останалите резултати: „Астън Вила“ – „Арсенал“ 1:0; „Бърнли“ – „Брайтън“ 1:1; „Нюкасъл“ – „Саутхемптън“ 3:2; „Фулъм“ – „Уест Хем“ 0:0

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html