петък, 3 май 2024 г.

Шампион от Sofia Open вдигна трофей в Мелбърн (видео)

Русия е вторият шампион в историята на ATP Cup. Единственият отбор с двама тенисисти в Топ 10 стигна до трофея след нови победи на Даниил Медведев и Андрей Рубльов в мачовете на сингъл от финала срещу Италия.

Рубльов даде начало на руския триумф с 6:1, 6:2 над Фабио Фонини за само 62 минути игра в мача на вторите ракети.

След това и Данийл Медведев се справи с първата ракета на Италия Матео Беретини – 6:4 6:2, за да може да изведе страната си до трофея.

Медведев, шампион от Sofia Open 2019, се намира в страхотна серия от 14 поредни победи, 10 от които са срещу тенисисти от Топ 10 в ранглистата.

През тази седмица Сборная не загуби нито един мач на сингъл и играчите демонстрираха страхотна форма преди началото на първия за годината турнир от Големия шлем.

В шампионския отбор бяха още играещият капитан Евгени Донской и Аслан Карацев, който на Australian Open ще дебютира в основна схема на турнир от Големия шлем. Те бяха заявени за мача на двойки, но Рубльов и Медведев направиха така, че такъв да не бъде необходим.

„Искам да благодаря на моя отбор. Андрей спечели всичките си мачове. Благодаря ви, че бяхте с мен тук“, каза при награждаването Медведев. Щастлив беше и капитанът Донской. „Огромна чест е да съм част от този отбор. Благодаря ти, че ме покани за капитан. Не е трудно да си капитан на толкова силен отбор, защото те са много приятни хора. Благодаря ви, играхте невероятно.“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html