събота, 4 май 2024 г.

Нов провал за „Ливърпул“ на „Анфийлд“

„Ливърпул“ отново се провали на „Анфийлд“. „Червените“ загубиха с 0:1 домакинството си на „Брайтън“ от 22-ия кръг на Висшата лига. Голът вкара Стивън Алзат в 56-ата минута.

Мърсисайдци вече изостават на 7 точки от лидера „Манчестър Сити“. Тимът на Клоп заема 4-о място във временното класиране с 40 точки и мач повече от „гражданите“. „Чайките“ са 15-и с 24 точки.

Първата добра възможност бе за „Ливърпул“, но удар на Салах мина над гредата. Постепенно инициативата поеха гостите, които изглеждаха по-добрия тим на терена, като това беше отразено и от статистиката – 4 на 1 удара към вратата след малко повече от половин час игра.

В добавеното време на първата част изстрел с глава на Мопе мина над вратата на Келехер.

„Брайтън“ вкара в 56-ата минута. След центриране в наказателното поле Бърн стреля с глава, но Филипс опита да изчисти. Топката попадна в Алзат, който се разписа.

„Ливърпул“ опита веднага да отговори. Александър-Арнолд намери Салах в наказателното поле, но ударът му мина над вратата. Четири минути по-късно Келехер се справи с опасен удар на Грос.

Малко след това вратарят на домакините се отличи с още една добра намеса след удар на Тросар.

В 81-ата минута вратарят на домакините трябваше отново да се намесва решително след изстрел отблизо на Леонардо Трусард. Малко след това Каоймин Келехер улови и опасен удар с глава на Люис Дънк.

В 89-ата минута Ив Бисума опита от дистанция да реализира красиво попадение, но топката прелетя над напречната греда. Домакините продължиха да притискат съперника си, но не успяваха да създадат опасност пред Роберт Санчес.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html