събота, 4 май 2024 г.

Земетресение в Гранада: „Барселона“ оцеля от 0:2 за Купата

Земетресение по време на загрявката, 8 гола, 3 греди, невероятни спасявания, фрапантни пропуски, късна драма, продължения и страхотни попадения. След всичко това „Барселона“ се класира на полуфинал за Купата на Краля. Каталунците спечелиха с 5:3 гостуването си на „Гранада“ в едноименния град.

Андалусийците поведоха в 33-ата минута, когато точен бе Кенеди след асистенция на Алберто Соро. Цялата защита на Роналд Куман проспа ситуацията.

Подобна бе случката и в 47-ата минута, когато ветеранът Роберто Солдадо направи 2:0. Той бе изведен от Монторо и реализира сам срещу Марк-Андре тер Щеген.

Последва яростен устрем на „Барса“, като на три пъти каталунците удариха гредите. Веднъж това стори Тринкао, а после и резервата Осман Дембеле. Меси пък видя как вратарят Аарон Ескандел спасява поредния му удар.

Аржентинецът обаче не се предаде и вдъхнови своите за обрата. В 88-ата минута той пусна диагонален пас към Антоан Гризман и буквално от нулев ъгъл французинът някак прати топката в тялото на вратаря преди тя да влети в мрежата.

В 92-ата минута ситуацията бе почти огледална. Меси пусна същия пас към световния шампион с Франция, но този път последва отклонена топка за Жорди Алба, който от непосредствена близост вкара за 2:2 и прати мача в продължения.

Там вече умората в играчите на „Гранада“ си пролича. В стотната минута Гризман вкара втория си гол – реализира след удар с глава, а центрирането този път бе на Алба.

В 103-ата минута обаче Гранада изненадващо изравни за 3:3. Феде Вико вкара от дузпа, която бе отсъдена за нарушение на Сержиньо Дест срещу Карлос Нева.

„Барса“ вкара още два пъти в последните минути. Първо Френки Де Йонг бе точен от добавка в 108-ата минута за 4:3, а Алба заби втория си гол в 113-ата минута – 5:3.

За полуфиналите се класираха още отборите на „Севиля“ и „Леванте“. Утре е последният четвъртфинал, който противопоставя „Бетис“ и „Атлетик“ (Билбао).

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html