петък, 3 май 2024 г.

Баскетболист на „Реал“ (Мадрид) пред дебют за националния ни отбор

Константин Костадинов от „Реал“ (Мадрид) може да запише официален дебют за мъжкия ни национален отбор по баскетбол. Роденият през 2003 г. талант попадна в състава на селекционера Росен Барчовски за ключовите мачове от квалификациите за ЕвроБаскет 2021 срещу Босна и Херцеговина и Латвия.

Костадинов започва кариерата си в „Делфин“ (Бургас), но преди няколко години бе привлечен от испанския колос, където в момента все още е част от юношеските отбори, като е считан за един от най-перспективните на своята позиция.

Пресявките са на 20 и 22 февруари в латвийската столица Рига, като „лъвовете“ ще се борят с домакините за третото място в групата, което дава право на участие на европейско.

Александър Везенков пък до последно ще бъде под въпрос заради ангажиментите си с „Олимпиакос“ в Евролигата. Барчовски разкри, че най-добрият ни баскетболист има желание да се присъедини към състава в Рига, но последната дума ще има клубният му отбор – „Олимпиакос“.

„На 18 февруари „Олимпиакос“ гостува на „Анадолу Ефес“ и ние искаме ден по-късно Везенков да пристигне в Рига. ФИБА прие за този „балон“ да допусне играчи от Евролигата. За нас е добре, ако може да дойде, и също така не е добре, защото Латвия имат 4 човека от Евролигата и могат да дойдат всички“, сподели Барчовски.

Съставът за България за евроквалификацията в Рига

Андрей Иванов („Ямбол“), Цветомир Чернокожев („Левице“), Димитър Димитров („Балкан“), Александър Янев („Бърно“), Александър Везенков („Олимпиакос“), Константин Костадинов („Реал“ М), Николай Стоянов („Берое“), Деян Карамфилов, Павлин Иванов („Рилски спортист“), Чавдар Костов, Христо Захариев, Венцислав Петков („Левски ЛукОйл“), Васил Бачев („Академик“ Пд), Дий Бост („Монако“) и Константин Коев („Черноморец“).

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html