петък, 3 май 2024 г.

Шампионите обърнаха „Динамо“ (Тбилиси)

„Лудогорец“ завърши зимния си подготвителен лагер в Турция с победа над шампиона на Грузия „Динамо“ (Тбилиси) с 3:1. Българският първенец допусна гол в самото начало, но после съумя да обърне.

Зоран Марушич откри за грузинците във втората минута след центриране от корнер и лоша подредба на българските футболисти. В 24-ата минута Кирил Десподов изравни, а само осем по-късно се разписа и Клаудиу Кешеру. Четвърт час преди края на срещата Мавис Чибота реализира трети гол.

В контролите си в лагера в Турция разградчани записаха три победи, равенство и загуба, при голова разлика 10:7.

„Както и очаквах, това бе един труден двубой. Преди два дни гледах контролата на „Динамо“ (Тбилиси) и разбрах, че са много стабилен отбор. Досега нямахме мач срещу отбор с трима защитници и това бе интересно за нас. Лагерът бе добър за нас. Процесът на комуникация отнема време, но сега, когато се върнем в Разград, ще подобряваме това. Мисля, че сме готови толкова, колкото и другите отбори от първенството. През цялото време гледаме за подобрение на отбора и на трансферния пазар“, коментира след срещата треньорът на „Лудогорец“ Валдас Дамбраускас.

На 11 февруари българският шампион ще играе със „Спортист“ (Своге) в мач за Купата на България, а на 15-и приема „Етър“ при подновяването на първенството.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html