петък, 3 май 2024 г.

Сензацията е факт: Мария Бакалова срещу Мишел Пфайфър за „Златен глобус“

Сензацията стана факт! За първи път българска актриса е номинирана за една от най-престижните световни киногради „Златен глобус“. Мария Бакалова ще се състезава със суперзвезди на Холивуд за златната статуетка. Сред нейните съпернички е иконата на киното Мишел Пфайфер. 24-годишната българка е номинирана в една от най-престижните категории – за главна женска роля в комедия или мюзикъл. Номинацията е за ролята й на Тутар от филма на Саша Барън Коен „Борат“ 2. 

Бакалова предизвика истински фурор по цял свят с участието си в „Борат 2“, където направи за смях бившия кмет на Ню Йорк Рудолф Джулиани. Очакванията са българката дори да бъде номинирана за „Оскар“.

„Златен глобус“ са награди, които се дават всяка година в САЩ за игрални филми и телевизионни програми от HFPA (Асоциацията на холивудската чуждестранна преса). Провеждани от 1944 година и съпроводени с официална вечеря, наградите са често наричани третите най-гледани награди за кино и телевизия (след „Оскар“ за кино и наградите „Еми“ за телевизия). Златните глобуси се раздават в началото на годината и са според гласовете на 96 журналисти, живеещи в Холивуд и свързани с медии извън Съединените щати.

Наскоро екранната дъщеря на Борат направи пробив и в света на висшата мода, като снима фотосесия за модната библия „Вог“, в която рекламира част от новата колекцията на „Диор“.

 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html