понеделник, 6 май 2024 г.

Бойко Борисов праща вътрешния министър да печели изборите в Кюстендил

Вътрешният министър Христо Терзийски ще бъде водач на листата на ГЕРБ в родния си Кюстендил съобщиха за Антени запознати с партийните дела и реденето на списъците за вота на 4 април. По този начин областният координатор на партията Даниел Данчев ще изпълни желанието на лидера Бойко Борисов успешните министри в кабинета да оглавят листите по места. Новината индиректно потвърди и самият Терзийски, който по-рано през деня коментира, че МВР вече е създало Оперативен щаб за следене на изборния процес под ръководството на главния секретар Ивайло Иванов.

Бившият началник на националната полиция е добре приет от съгражданите си, които разказват, че Терзийски не пропускал възможност да посети родния Кюстендил при всяка една възможност. Главният комисар работи в системата на МВР от 1996 година в 6-то РПУ в столицата, СДВР и в Главна дирекция „Национална полиция“. Изпълнявал е длъжността главен секретар на МВР, а от юли миналата година е министър на вътрешните работи.

Поставянето на Христо Терзийски за водач на листата в Кюстендил със сигурност означава, че един от двамата депутати на ГЕРБ в региона (а може би и двамата) – Радослава Чеканска и Кирил Калфин, ще се разделят с депутатската си заплата. Още повече, че Борисов призова структурите по места да осигурят избираеми места за коалиционните партньори от СДС. Само преди дни председателят на Общинския съвет в Дупница Костадин Костадинов (СДС) обяви амбициите си да се премести на жълтите павета.

Радослава Чеканска и Кирил Калфин

И ако Калфин от дълги години е част от Парламента и е логично да отстъпи място на по-младите, амбициозната кадровичка Чеканска ще търси най-вероятно развитие в друг политически проект. След като не успя да извърши вътрешен преврат преди години в ГЕРБ-Дупница заедно с приятелката си Емилия Елчинова, дипломираната педагожка щяла да се самопредложи да оглави листата на Цецовите „Републиканци“. Съперник за първото място ще и е нейният съгражданин Георги Градевски, един от основателите на партията на физкултурника в Дупница. Градевски обаче е с неясно бъдеще при републиканците заради изцепките си в последните месеци – той първо лъсна със съветска военна униформа на 9 май миналата година, а след това беше арестуван за заплаха с оръжие срещу един от ромските лидери в града.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html