понеделник, 29 април 2024 г.

Велислав Минеков: Изкушаващо е да си депутат

Преди 100-те дни на парламента- какво свършиха депутатите?! - Нашата тема
Склупторът Велислав Минеков, който отказа да влеза в политиката и да се кандидатира за депутат от „Отровното трио“, написа сатиричен пост във Фейсбук, с който обяснява какви са предимствата на това да си народен представител:
„Кандърдисват ме колеги да не се отказвам, ами да стана депутат на следващите избори. Изброяват ми ползите от парламентарното ми присъствие: Ще ме вози черен мерцедес с шофьор. Съседите от горния етаж ще изживеят тежък шок и ще бъдат любезни, безкрайно добри и пълни с човеколюбиви намерения. „Мерцедес“-ът да паркира в двора на Академията и при нанесения смут сред присъстващите се обръщам към шофьора и му нареждам с равен глас:„Петко да не забравиш да прибереш детето от летището и после да заведеш жената до максмарата за червилото. Виното го остави в мазето“.
Ако някой надут в миналото кретен ме търси за услуга и иска да оцелее с подмазване:„ Жорко /без да го наричам господин, професор или доцент/, на доктор в правителствена съм, имам цирей на задника. Молбата ти не съм забравил, ама пътувам за Германия, че ще си присаждам коса“.
При обаждане от досадник или бивш спотаен мръсник, който внезапно ме е заобичал: „На Брюксел съм, като се върна ще се чуем“, „С Меркела при Макрона сме, после…“,  „Нека първо да помислим и после ще видим какво може да направим“.
Дават дипломатически паспорт. Това е възможност в понеделник, сряда и петък да съм за риба в Турция или Гърция. И ме предупреждават – още на третия ден да поискам аванс от заплатата, че не било сигурно дали правителството ще издържи до края на месеца.
Изкушаващо е.
Трябва да премисля …“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html