неделя, 28 април 2024 г.

Експерт при президента – стар почитател на Бойко

Слави Василев упорито лансира идеята България да стане президентска република

Напористият президентски експерт Слави Василев се оказа стар почитател на премиера Бойко Борисов, съобщава вестник „Галерия“, позовавайки се на негови стари коментари във фейсбук. Това нямаше да е кой знае колко скандално, ако 36-годишният син на милионера Васил Василев не се взимаше толкова на сериозно и не се държеше като официален говорител на Румен Радев при зачестилите си гастроли във водещи телевизии.

Слави, който по собствените му думи е завършил в Бостън, открито призовава в почти всяко свое интервю да се работи за промяна на държавното управление в посока на президентска република. Успоредно с това експертът е категоричен поддръжник на тезата, че Радев не е президент на БСП, с което директно вкарва във фризера отношенията между държавния глава и най-голямата опозиционна партия на ГЕРБ.

Бащата на Слави Василев – Васил Василев, е бивш агент на ДС

Междувременно Радев продължава с лека ръка да подминава гафовете на подопечния си, вероятно заради приятелството си с баща му Васил Василев. Така например в началото на октомври президентският Слави обяви, че до седмици държавният глава ще оповести своя партия. Освен че някой му дръпна шалтера и бе принуден след 3 дена да опровергава думите си, не последваха сериозни санкции за гафа.

Лаченият младеж, ухаещ на нишов парфюм, струващ няколко средни пенсии, продължава да се държи като негласен господар в президентството. За служителите от „Дондуков“ 2 не остават незабелязани спортното порше и мерцедеса G класа, които паркират на жълтите павета, за да слезе от тях новият баровец, който е особено активен след призива „Мутри вън“.

През 2013 г. Слави се опитва да влезе в политиката от редиците на РЗС

Освен, че е син на осветения като агент на ДС и известен като приватизатор на хладилния завод „Мраз“ Васил Василев, кой е всъщност Слави Василев? Негови стари съратници припомнят, че през 2013 г. е водач на листата на РЗС в Пазарджишки избирателен район. Яне Янев залага големи надежди на напористия младеж, макар накрая Слави да получава само 1878 гласа. По това време партията „Ред законност и справедливост“ вече се държи прилично, не уволнява Бойко Борисов, а напротив – лидерът й Янев работи като съветник в Министерски съвет. По това време Слави от душа и сърце активно подкрепя Борисов, атакува правителството на Орешарски и това ясно се вижда от активността му в социалните мрежи.

В разгара на протестите през 2013-а експертът яростно подкрепя Борисов

Както е известно у нас, политиците и въобще кандидатите за политическа кариера не са особено праволинейни. Така през 2016-та публиката е изненадана когато вижда Слави Василев да загрява край тъчлинията в отбора на подкрепящите Румен Радев. Пътят му е проправен от таткото Васил Василев, който е успял да се промъкне в Инициативния комитет за издигането на генерала по линията на общобългарския комитет „Васил Левски“. После Слави се изявява като част от кампанията на Румен Радев за президент, а след победата на изборите най-естествено следва назначаване в екипа на държавния глава. Иначе последвалата активност също не изненадва и очевидно е наследствена – таткото прекрасно знае как се правят пари и се трупа влияние. С всички средства, разбира се.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html