събота, 4 май 2024 г.

Щерката на Цар Киро живее като принцеса в затвора

Събка Рашкова е осъдена на 5 години затвор

Дъщерята на Цар Киро Събка е на почит сред останалите обитателки на Сливенския затвор, разказва пред „Галерия“ наскоро освободена от единствения женски пандиз в България. Там има предимно мургави дами, които лежат заради кражби, джебчийство и измами. Повечето били връстнички на Събка и били наясно, че е дъщеря на Цар Киро. Дори помежду си я наричали „принцесата“. Предлагали да чистят стаята й, носели й храна, предлагали й масажи и други услуги, на които се радвала и на свобода.

По същия начин баща й Цар Киро е живял охолно в затвора по времето на комунизма, когато е осъден за незаконна търговия с валута и злато. Всички роми в затвора са му били слуги. Тогава обаче цялата общност го е признавала за цар, а по-късно – само неговият клан.

Събка Рашкова влезе в затвора за 5 години през 2020. Полицаите я хванаха с 2 килограма хероин в долните гащи, докато се връщала с джипа на племенника си Георги от Турция. Заловена е в Пловдив. След кратък престой в ареста тя признава вината си и сключва споразумение. Заради предишни осъждания я пращат за 5 години зад решетките – присъда, която приема спокойно. Съмненията, че фамилията Рашкови продължава да се занимава с трафик на дрога, обаче така и не се доказаха. Според Събка хероинът бил за нейна собствена употреба. Според запознати това количество би й стигнало за няколко живота.

Цар Киро

За разлика от Събка баща й Цар Киро се размина със затвора заради трафик на живак, отново от Турция. Осъдиха го само на 8 месеца затвор – колкото е лежал в предварителния арест, заради лошото му здравословно състояние. Така той се размина с поредното си влизане зад решетките. Беше в пандиза за 3 години заради закана с убийство по време на размириците в Катуница.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html