събота, 4 май 2024 г.

Григор Димитров: Трудното мина

Григор Димитров разнообрази ежедневието си в Мелбърн, където е под задължителна карантина, включвайки се пряко в известното австралийско предаване Sunrise.

– Това ще бъде 11-то поредно участие за теб на Australian Open? Трудно ли беше да се решиш да заминеш, знаейки предварителните условия?

– Не бих казал. Мисля, че бях напълно подготвен за подобен сценарий. Времената не са лесни за никого в момента и определено се чувствам късметлия, защото мога да съм навън в рамките на 5 часа и да играя тенис. Знаех, че в Австралия може да се случи абсолютно всичко и бях напълно подготвен психически за възможността да прекарам почти цялото си време в стаята, макар че обикновено подготовката ми би била съвсем различна.

– Спомена, че тренираш по 5 часа дневно. Това достатъчно ли ти е, за да бъдеш в оптимална форма?

– В момента съм много благодарен за това, което имам. Вероятно не е напълно достатъчно и нещата винаги могат да стоят по-добре, само че обстоятелствата са такива. Аз съм от хората, които се опитват да се влагат във всяко нещо на 100%, а досега успявам да се справя доста добре с обстановката и гледам на нещата ден за ден. Предстои ми подготвителен турнир, в който не трябва да си поставям твърде високи цели, а просто да се концентрирам върху нещата, които ще ме подготвят по най-добрия начин за надпреварата от Шлема.

– Имаме три различни вида играчи – австралийците, могат много да се разхождат спокойно из града, такива като теб, с възможност да тренират по няколко часа на ден и състезателите със забрана да напускат стаите си. Какво състезание ще видим в Мелбърн тази година?

– Мога само да гадая какво ще се случи. Австралийците имат един от най-тежките графици за пътуване през целия сезон, защото постоянно са много далеч от дома, така че поне веднъж заслужават предимството да тренират навън и да се разхождат спокойно. Дори не вземам тези факти предвид и се радвам, че сега имат тази възможност. Аз например не съм виждал треньора си от две седмици, защото беше на един от полетите със заразени пътници. Част от тенисистите пък изобщо нямат достъп до съоръженията. В такива моменти няма много какво да направиш и определено някои от тенисистите ще имат нужда от повече време за тренировки, но трудната част вече премина и скоро всички ще сме отново на корта, като също така ни остава и да се подготвим психически за турнира.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html