събота, 4 май 2024 г.

„Интер“ отстрани „Милан“ за Купата в лудо дерби на „Меаца“

„Интер“ се класира за полуфиналите в турнира за купата на Италия, след като елиминира градския съперник „Милан“ с 2:1 на стадион „Джузепе Меаца“.

Златан Ибрахимович даде аванс на „росонерите“ в 31-ата минута. Той получи подаване с глава от Суалихо Мейте и реализира в долния ляв ъгъл.

Малко преди почивката Лукаку изпусна нервите си след едно нарушение и влезе в разправия с Ибрахимович. Стигна до сблъсъци между футболисти от двата тима на терена.

Главните действащи лица си размениха доста обиди и дори се чу как предизвикват един друг да се разберат в тунела на почивката. Тя дойде при резултат 1:0 в полза на Милан, а Лукаку трябваше да бъде спиран от съотборниците си, за да не се стигне до по-сериозни ексцесии и да влезе в саморазправа със Златан.

Милан получи сериозен удар преди изтичането на час игра. Ибрахимович беше изгонен, след като получи втори жълт картон за нарушение срещу Коларов.

В средата на второто полувреме „Интер“ получи дузпа, след като Барела падна в пеналта на „Милан“ при контакт с Леао. Ромелу Лукаку пое отговорността и вкара с помощта на гредата.

Главният съдия получи контузия в лявото бедро и малко след това беше заменен от четвъртия арбитър, което забави мача с шест-седем минути.

Преди изтичането на редовното време Милан беше обграден и изцяло се защитаваше, но Татарушану се представи на висота. Заради забавянето на играта покрай дузпата и смяната на главния съдия, добавеното време беше цели 10 минути.

В 97-ата минута влезлият като резерва Кристиан Ериксен стана герой за Интер, вкарвайки от фаул. Датчанинът, смятан за напълно ненужен във формацията на Антонио Конте, прехвърли стената и намери горния ляв ъгъл.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html