понеделник, 6 май 2024 г.

Десният интелектуалец Ивайло Нойзи Цветков става депутат от ГЕРБ

Десният интелектуалец Ивайло Нойзи Цветков, нашумял през 90-те години на миналия век като главен редактор на култовото списание „Егоист“, ще стане депутат от гражданската квота на ГЕРБ, разкриха за anteni.bg изключително надеждни източници от управляващата партия. Цветков ще бъде издигнат на избираемо място от гражданската квота на ГЕРБ, както по същия начин на миналите избори в парламента влезе Тома Биков. Почти сигурно е, че Нойзи ще бъде втори в листата или дори водач в 24-и многомандатен избирателен район в София, уточниха нашите информатори.

Любопитно е, че това не е политическият старт за Цветков. До неотдавна той минаваше за един от стратезите на „Демократична България“. 48-годишният Ивайло е роден на 29 февруари през високосната 1972, така че празнува рожден ден веднъж на четири години. Дипломираният юрист владее 7 езика, единият от които е латински. Любимата му поговорка е „Нон дуко дуко“, което означава „Аз водя, а не съм воден от някой друг“. Последното може да чу изиграе лоша шега, защото за всички е известно, че ГЕРБ е лидерска партия, в която Бойко Борисов води, а не го води някой друг.

Нойзи от времето, когато беше главен редактор и на списание „Playboy“

Ивайло Нойзи Цветков е казвал, че България ще си остане бедна страна в ъгъла на Европа. „Толкова съм уморен от това „следосвобожденско” статукво, че не намирам в себе си сили дори да кажа нещо като „дано не съм прав”. Защото у нас просто не се работи – и в буквалния, и в преносния смисъл.“

Мнението на бъдещия депутат от ГЕРБ за манталитета на българина също не е особено ласкаво. „Народът, т.е. масата, не изпростява непременно – той винаги си е прост, досущ като масата навсякъде по света, така че няма място за притеснение. Дали ще е чалга, или Боливуд, руски пляски или британски ситкоми – няма значение. У нас обаче имат значение постулатите на чалга-културата – лесните наркотици, лесната проституция и най-вече – липсата на умствено усилие и възпитание. Последното десетилетие създаде допълнителен културен проблем – форумните коментари, които сведоха всички дотогавашни постижения до атавизма на средния глупак, който получи достъп до вид медия. Да прибавим и тоталното, безкритично слабоумие на Фейсбук.“

Почти сигурно е, че в новия парламент една от най-любопитните срещи ще бъде тази на Ивайло Нойзи с депутатите от партията на бащата на чалгата Слави Трифонов. Според мнозина наблюдатели Цветков е най-подходящият човек при управление на ГЕРБ да оглави Министерството на културата, където досега бездействаше твърде скромно обзаведеният Боил Банов. Междувременно второразредният хасковски режисьор също се гласял да става депутат, с подкрепата на гуруто си в ГЕРБ Томислав Дончев.

С Мария Игнатова са сред най-обсъжданите светски двойки

Името на Ивайло Нойзи Цветков се завъртя по-сериозно и в светските среди в началото на миналата година, когато стана ясно, че има връзка с бившата приятелка на Димитър Рачков Мария Игнатова. Сега двамата живеят заедно и се стремят да стоят далече от светската суматоха. Според близки до двойката именно Нойзи бил човекът, подкрепил Господарката да прави нещо свое, а именно шоуто „Без грам ИнстаСрам“, което тя представи миналата година навръх Свети Валентин в столичен клуб. Ивайло ѝ дал идеята да се пробва с модерната напоследък стендъп комедия и дори ѝ предложил да ѝ помогне, ако има нужда. Някои смятат, че част от скечовете са редактирани и дописани от него. Покрай тези разговори пламнали и силните чувства между двамата.

 

 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html