събота, 4 май 2024 г.

Плашат американски конгресмени с убийство преди процеса срещу Тръмп

Американските служби проверяват редица заплахи, отправени срещу членове на Конгреса на САЩ с наближаването на предстоящия втори процес в Сената срещу Доналд Тръмп. Според все още неафоциална информация става дума за засечени разговори, в които е говорено да се убиват конгресмени или те да бъдат нападани пред сградата на Капитолия.

Проверяваните от правоохранителните органи заплахи са подобни на тези, които бяха разследвани преди официалната церемония за встъпване в длъжност на Джо Байдън. Според пожелал анонимност американски официален представител те са от различно естество и с различна достоверност. Основно са публикувани в интернет и в чат групи и включват заговори за нападения над конгресмени, когато те отиват или си тръгват от Капитолия, докато трае процесът.

Различните агенции по сигурността в Щатите са започнали да се подготвят за възможността във Вашингтон да се върнат въоръжени протестиращи, когато започне процесът в Сената за отстраняването на Доналд Тръмп за подстрекателство към насилие, който ще бъде първият срещу бивш президент.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html