петък, 3 май 2024 г.

Владимир Путин за двореца си: Монтаж!

Президентът на Русия Владимир Путин отрече, че притежава дворец и дори се подигра на авторите на филма, които са заснели резиденцията му. Миналата седмица руският опозиционер Алексей Навални публикува двучасов документален филм с разследване, което разкрива, че държавният глава притежава дворец за над 1 милиард долара на черноморския курортен град Геленджик в Краснодарски край.

Путин коментира, че приписваният му дворец в разследването на Навални нито е негова собственост, нито на близки роднини. Държавният глава отбеляза още, че подобна информация се разпространява от повече от 10 г.

Не съм гледал този филм просто заради липса на свободно време за гледане. Нищо от посоченото във филма не е мое, нито на мои близки роднини. Сега се открива добра възможност. Те решиха да промиват мозъците на нашите граждани с тези материали. Това просто е компилация. Монтаж. Ще използвам езика на един добре известен персонаж, който казва: „Скучно, девойки“, каза Путин по време на среща с руски студенти на Деня на студентите.

Президентът на Русия каза още, че не познава всички хора, споменати в разследването. По-рано говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че информацията в документалния филм на Навални, че Путин притежава дворец в Геленджик, не е вярна и това са „пълни глупости“.

В документалния филм Навални разкрива как Путин е финансирал двореца с площ 17 691 квадратни метра на Черно море чрез схеми „рушвети за достъп“. Документалният филм е гледан от повече от 85 милиона души в YouTube.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html