събота, 4 май 2024 г.

200 дена протести у нас

Навършват се 200 дни от началото на антиправителствените протести в София. В 16 часа пред сградата на Министерския съвет недоволните от управлението на страната ще съберат на поредна демонстрация. Протестите обаче загубиха силата още в края на лятото и сега в различните шествия участват малко на брой хора. Първи площада напуснаха младите хора, разочаровани от опита на „умните и красивите“, както и на Отровното трио и Мая да извлекат политически дивиденти. След това изчезнаха Бабикян, Минеков и Хаджигенов, които отстъпиха място на шепата привърженици на избягалия в Дубай Васил Божков и неговата партия „Българско лято“.

Все пак протестиращите се заканиха, че ще продължат да настояват за оставката на правителството и на главния прокурор Иван Гешев.

Хората се събудиха. Видяха, че въпреки всичко могат да изразяват своята гражданска позиция по един достоен начин. Този протест не само, че е жив, а ще продължава да го бъде, докато не се постигнат заявените категорични искания, а именно – оставката на Борисов, на Гешев и на цялото мракобесно за България управление. Ще се борим докрай 200, 200 дни, ако трябва и 2000. Няма да спираме.

Очаква се през седмицата още няколко протеста да бъдат организирани пред Министерския съвет, като най-многолюден може би ще бъде на собствениците на заведения, които настояват ресторантите и кафенетата да бъдат отворени още на 1 февруари.

Нека на 27 януари всички хора, които се занимават с малък бизнес, които са потърпевши да излезнат, да се преборят за правата си и за бъдещето на техните деца, заявиха от щаба на протестиращите.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html