четвъртък, 2 май 2024 г.

Дания се обединява в помощ на децата, засегнати от коронавируса

Конкурс за рисунки под надслов „Дания се обединява в помощ на децата, засегнати от коронавируса“ обяви скандинавският град Вибор, който е член на Мрежата от творчески градове към ЮНЕСКО. Инициативата цели да подпомогне със средства и да донесе положителни емоции на децата по света, засегнати от вируса Ковид-19.

Идеята приканва децата и младежите от творческите градове към ЮНЕСКО да изразят чрез рисунки своите преживявания, мисли, мечти и да „подарят надежда“ на техни връстници по света.

Рисунките ще бъдат популяризирани чрез социалните мрежи и включени в специално създаден филм, който ще се разпространи чрез информационните канали на организаторите. Творбите ще участват и в изложба, експонирана в град Вибор.

Темите, върху които може да се твори, са:

Какво бихте предсказали за бъдещето;
Личност или супер герой, който се бори с вируса;
Въздействието на вируса върху децата по света и как да се справим с него;
Изпращам „надежда“ за едно по-добро бъдеще;
Нарисувайте щит, който да предпазва от вируса;
Нарисувайте помощта такава, каквато я виждате….
Произведенията могат да бъдат изпращани до 1 февруари 2021 г. по следните начини (с посочени име, възраст, град и държава):

в Instagram с #Drawwithdenmark;
във Facebook с #DrawwithDenmark;
на електронна поща creativecityviborg@viborg.dk.
За допълнителна информация можете да се обърнете на адрес: creativecity@gabrovo.bg.

Мрежата на ЮНЕСКО от творчески градове е създадена през 2004 г. за насърчаване на сътрудничеството между градовете, които са идентифицирали творчеството като стратегически фактор за растеж. С присъединяването на новите членове през 2019 г. тя наброява 246 града от над 80 държави от цял свят. Те ще работят заедно за една обща цел: утвърждаване значимостта на творческите и културните индустрии в плановете за развитие на местно, регионално и международно ниво.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html