неделя, 28 април 2024 г.

Жената на Макрон иска реформи в съдебната система

Оливие Дюамел

Първата дама на Франция Бриджит Макрон ще настоява за реформа на съдебната система в страната заради насилието над децата. Съпругата на президента на страната даде старт на поредната инициатива „Pièces jaunes“, която всяка година събира средства за благотворителност. Пред френската телевизия TF1 Бриджит Макрон говори за проблемите в болниците, увеличаващата се вълна от насилие в страната, за всички форми на насилие, независимо дали става въпрос за физическо или психическо насилие и за сексуалното насилие над деца.

Тя не остана безразлична към действието, описано от Камий Кушнер в книгата й „La Familia grande“. Четиридесетгодишната адвокатка е води дело срещу нейния втори баща Оливие Дюамел, когото обвинява в кръвосмешение. Съпругата на президента акцентира към това насилие над деца и потвърди, че иска съдебна реформа за борба с кръвосмешенията.

Трудно е да се говори за това, но и е смело да се говори за това. Абсолютно е необходимо тези действия да станат известни и да не се премълчават, заяви Бриджит Макрон. Запитана за необходимостта от „съдебна реформа“, която изпълнителната власт да обмисли, тя първо отговори, че това е „тема, която не иска да коментира, но добави, че реформа трябва да бъде направена.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html